Boerderijvlees van Wichers veehouderij

Boerderijvlees van WichersWichers Veehouderij is een familiebedrijf gevestigd in het Veluwse dorp Heerde.
Als veehouderij willen wij u graag de mogelijkheid bieden om te genieten van een natuurlijk en gezond stuk vlees. Wij doen er dan ook alles aan om onze dieren een zo natuurlijk mogelijk leven te bieden.

Rassen


Binnen ons bedrijf hebben we 2 rassen: Hereford en Blaarkop. De Hereford is een koeienras dat oorspronkelijk uit het zuidwestelijke deel van Engeland komt. In de 2e helft van de 18e eeuw ontwikkelde zich rond de marktplaats Hereford een vleesrund dat duurzaam en karakteristiek hard was. Het vlees van dit koeienras was dusdanig populair dat het is uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesras ter wereld. De Blaarkop is van oorsprong een zogenaamde ‘dubbeldoelkoe’ van het vlees-melktype (60 – 40%). Blaarkoppen zijn dus gefokt met iets meer nadruk op vleesaanzet dan op melkproductie.

Natuurlijk vlees


Natuurlijk vlees is vlees dat op een eerlijke wijze tot stand is gekomen. Onze koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten. Ze mogen hun eigen kalveren grootbrengen. Onze koeien hebben een gezond eetpatroon: in de zomer hebben ze kruidenrijk gras op het menu en in de winter krijgen ze ingekuild gras van eigen bodem. Ze krijgen dus altijd eerlijke en zuivere natuurvoeding. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en medicijngebruik wordt tot een minimum beperkt.
Onze koeien hebben een goed en natuurlijk leven, waardoor het vlees mals en van hoge kwaliteit is.